Show Business

Megan Thee Stallion: Ξανά στα δικαστήρια με τη δισκογραφική εταιρεία της

today02/23/2022

Φόντο
Share!

Η ράπερ πρόσθεσε μία νέα αγωγή στη «μακρά και βασανιστική ιστορία των διαφορών» της με την 1501 Certified Entertainment.

Η Megan Thee Stallion κατέθεσε νέα αγωγή εναντίον της δισκογραφικής εταιρείας της 1501 Certified Entertainment, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να την κρατήσει δέσμια του δισκογραφικού συμβολαίου της, αρνούμενη να θεωρήσει ως «άλμπουμ» μία πρόσφατη κυκλοφορία της.

Σχεδόν δύο χρόνια αφότου μήνυσε για πρώτη φορά την εταιρεία της για το γεγονός ότι εμπόδιζε την κυκλοφορία της μουσικής της, η Megan Thee Stallion, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Megan Pete, υπέβαλε νέα αγωγή την Παρασκευή (10/08) ζητώντας να αποφασιστεί ότι η κυκλοφορία της «Something For Thee Hotties» του 2021 πληροί τον νομικό ορισμό του «άλμπουμ».

Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς η ράπερ είναι υποχρεωμένη βάσει συμβολαίου να κυκλοφορήσει έναν συγκεκριμένο αριθμό άλμπουμ για την εταιρεία.

«Η νέα θέση της 1501, που υιοθετήθηκε μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, είναι σαφώς ένα τέχνασμα σε μια προσπάθεια να προσπαθήσει να επωφεληθεί περαιτέρω από την Pete, με μεγάλο κόστος και όχι με καλή πίστη», έγραψαν οι δικηγόροι της.

Επικαλούμενοι το «μακρύ και βασανιστικό ιστορικό των διαφορών» της με την εταιρεία, οι δικηγόροι της Megan Thee Stallion δήλωσαν ότι η ράπερ «αναγκάστηκε να καταθέσει αυτή την αγωγή» για να «προστατεύσει τον εαυτό της, τη μουσική της και τις καλλιτεχνικές επιλογές της».

Η Megan Thee Stallion θα χρωστάει μόνο ένα άλμπουμ στην 1501 αν το «Something for Thee Hotties» προσμετρηθεί στο σύνολο.

Μιλώντας στο Billboard, ο Steven M. Zager. δικηγόρος της 1501. αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της αγωγής και υποστήριξε ότι το συμβόλαιο της Megan Thee Stallion έδινε ξεκάθαρα στην εταιρεία το δικαίωμα να εγκρίνει τι θα μετρήσει ως «άλμπουμ».

Επίσης υποστήριξε ότι η 1501 «της είχε πει από την αρχή ότι δεν πρόκειται να προσμετρηθεί στον αριθμό των άλμπουμ σου». Σημείωσε ότι το «Something for Thee Hotties» περιείχε σημαντική ποσότητα υλικού που είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως.

«Δεν μπορεί απλά να μας παραδώσει ένα άλμπουμ που δεν εγκρίναμε και στη συνέχεια να ισχυριστεί ότι ικανοποιεί το συμβόλαιό της. Δεν το κάνει, και το συμβόλαιο είναι αρκετά ξεκάθαρο γι’ αυτό. Θα με ενδιέφερε να ακούσω τι έχουν να πουν όταν καταθέσουν ενόρκως», είπε.

Η κατάθεση της νέας αγωγής είναι το επόμενη κεφάλαιο στη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ της Megan Thee Stallion και του Carl Crawford, του διευθύνοντος συμβούλου της 1501 και πρώην παίκτη του Major League Baseball.

Το πρωί της Τρίτης, ο Carl Crawford δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα ένα άρθρο που ανέφερε ότι η Stallion είχε αποσύρει την προηγούμενη αγωγή της. Πράγματι το είχε κάνει. Τα δικαστικά αρχεία δείχνουν ότι η ράπερ κατέθεσε αίτημα στις 16 Φεβρουαρίου για την απόρριψη της αγωγής της, λέγοντας ότι η προηγούμενη διαμάχη «επιλύθηκε» όταν κυκλοφόρησε η μουσική που ισχυρίστηκε ότι η 1501 προσπαθούσε να μπλοκάρει.

Η Megan Thee Stallion απάντησε άμεσα στον Carl Crawford δημοσιεύοντας στο Instagram μία απάντηση, λέγοντας ότι «είμαστε σίγουρα ακόμη στα δικαστήρια» και ότι «θα σας κάνω ξανά αγωγή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή αποκαλύφθηκε ότι η Megan Thee Stallion και η 1501 κατέληξαν σε συμφωνία τον Μάρτιο του 2021 για την τροποποίηση του δισκογραφικού συμβολαίου της, σε μια προσπάθεια να επιλύσουν τις νομικές διαφορές τους.

Ο Zager, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την 1501, ανέφερε ότι μετά από την αποκάλυψη της ύπαρξης νέας συμφωνίας, η Stallion δεν θα μπορούσε πλέον να στηριχθεί στην επιχειρηματολογία ότι την εξαπάτησαν να υπογράψει ένα καταχρηστικό συμβόλαιο.

Ο Zager είπε ότι, εκτός από μία ομάδα δικηγόρων, η ράπερ είχε υπογράψει το νέο συμβόλαιο της με τη βοήθεια έμπειρων συμβούλων της μουσικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του Jay-Z.

«Στην αρχική αγωγή της, είπε ότι ήταν νέα και δεν ήξερε τι έκανε. Λοιπόν, δεν είναι πια νέα και δεν μπορεί να λέει ότι δεν ήξερε τι έκανε όταν είχε δικηγόρους και επαγγελματίες να την συμβουλεύουν», δήλωσε.

Η νέα αυτή αγωγή είναι η νεότερη εξέλιξη σε μια διετή δικαστική διαμάχη μεταξύ της Megan Thee Stallion και της 1501, η οποία ξεκίνησε όταν η ράπερ ισχυρίστηκε ότι ο Carl Crawford και η εταιρεία του την εξαπάτησαν ώστε να υπογράψει ένα «ανήθικο» δισκογραφικό συμβόλαιο σε νεαρή ηλικία.

Η Megan Thee Stallion μήνυσε για πρώτη φορά την 1501 τον Μάρτιο του 2020, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία την εμπόδιζε καταχρηστικά να κυκλοφορήσει το EP «Suga», όταν εκείνη προσπάθησε να επαναδιαπραγματευτεί το συμβόλαιό της. Σε εκείνη την περίπτωση, κέρδισε γρήγορα τα ασφαλιστικά μέτρα που της επέτρεψαν να κυκλοφορήσει το EP.

Η ράπερ πήγε ξανά την 1501 στα δικαστήρια τον Αύγουστο του 2021, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έκανε μία παρόμοια κίνηση με τη συμμετοχή της στο remix του «Butter» των BTS. Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της, επιτρέποντας την κυκλοφορία του τραγουδιού.

Στη νέα αγωγή, η Megan Thee Stallion λέει ότι η 1501 χαρακτήρισε λανθασμένα το «Something For Thee Hotties» ως μία συλλογή από freestyles που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν και ακυκλοφόρητα αρχειακά τραγούδια.

Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι η εταιρεία της έστειλε μία επιστολή «ξαφνικά» τον Ιανουάριο με την οποία γνωστοποιούσε την απόφασή της και ότι το κάνει επειδή θέλει να «αλυσοδέσει» τη Megan Thee Stallion για περισσότερα άλμπουμ.

«Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα των ενεργειών τους είναι σαφές: η 1501 θέλει να δεσμεύσει την Pete για να κυκλοφορήσει περισσότερα άλμπουμ βάσει του συμβολαίου προς οικονομικό όφελος της 1501», γράφουν οι δικηγόροι της ράπερ στη νέα αγωγή. «Αυτό δεν συνάδει με τους όρους του συμβολαίου, οι οποίοι είναι σαφείς και ξεκάθαροι».


Share!

Written by: Smart Author

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0%