Show Business

Ο Travis Scott θα δωρίσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε κοινοτικές πρωτοβουλίες

today03/09/2022

Φόντο
Share!

Ο Travis Scott θα χρηματοδοτήσει ακαδημαϊκές υποτροφίες, πόρους ψυχικής υγείας, ένα κέντρο δημιουργικού σχεδιασμού και την εξεύρεση «τεχνολογικών λύσεων για την ασφάλεια των εκδηλώσεων».

Τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία στο «Astroworld Festival» στο Χιούστον, όπου δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι, ο Travis Scott ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία με την ονομασία Project HEAL μέσω του ιδρύματός του Cactus Jack Foundation, η οποία θα διανείμει 5 εκατομμύρια δολάρια σε δράσεις με βάση τις κοινότητες.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, το Project HEAL είναι μία πολυεπίπεδη πρωτοβουλία αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί νέοι, ειδικά αυτοί που προέρχονται από περιθωριοποιημένες και υψηλού κινδύνου κοινότητες.

Οι πρωτοβουλίες που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του προγράμματος περιλαμβάνουν ακαδημαϊκές υποτροφίες, πόρους ψυχικής υγείας, ένα κέντρο δημιουργικού σχεδιασμού και «τεχνολογικές λύσεις για την ασφάλεια των εκδηλώσεων».

«Τους τελευταίους μήνες έχω πάρει τον χρόνο και τον χώρο για να θρηνήσω, να σκεφτώ και να κάνω το χρέος μου για να θεραπεύσω την κοινότητά μου», δήλωσε ο Travis Scott.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλω να χρησιμοποιήσω τους πόρους και την πλατφόρμα μου για να προχωρήσω προς τα εμπρός, προς την κατεύθυνση της υλοποιήσιμης αλλαγής. Αυτή θα είναι για εμένα και την οικογένειά μου μία διαδρομή που θα διαρκέσει μία ολόκληρη ζωή», συνέχισε.

«Ενώ είναι εύκολο για τις εταιρείες και τα ιδρύματα να μένουν στη σκιά, αισθάνομαι ότι ως ηγέτης της κοινότητάς μου, πρέπει να βγω μπροστά σε στιγμές ανάγκης. Η ομάδα μου και εγώ δημιουργήσαμε το Project HEAL για να αναλάβουμε την απαραίτητη δράση για την υποστήριξη της δημιουργίας πραγματικών λύσεων που θα καταστήσουν όλες τις εκδηλώσεις όσο το δυνατόν ασφαλέστερους χώρους γίνεται», τόνισε.

«Θα τιμώ πάντα τα θύματα της τραγωδίας στο “Astroworld”, τα οποία θα παραμείνουν για πάντα στην καρδιά μου. Πάντα πρόσφερα πίσω και δημιουργούσα ευκαιρίες για τη νεολαία και θα συνεχίσω να κάνω όσο έχω την ευκαιρία», κατέληξε.

Τέσσερα επίπεδα χρηματοδότησης ανακοινώθηκαν σήμερα, ένα εκ των οποίων είναι δωρεά στην Ομάδα Δράσης για την Ασφάλεια των Εκδηλώσεων της Διάσκεψης των Δημάρχων των ΗΠΑ (USCM), για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφάλειας στις ζωντανές εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας. Τον Δεκέμβριο είχε αναφερθεί ότι ο Travis Scott συνεργαζόταν με την USCM για ένα σχέδιο που θα έθετε σε εφαρμογή νέα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ο Travis Scott έχει επίσης δεσμευτεί για μία προσέγγιση με γνώμονα την τεχνολογία. Μια ομάδα εργασίας από προσωπικότητες του τεχνολογικού τομέα καθώς και της κυβέρνησης, της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, της διαχείρισης εκδηλώσεων, της υγείας και της δημόσιας ασφάλειας θα συνεργαστεί για τη διαχείριση της ασφάλειας του πλήθους σε μεγάλες εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα μία «ολοκληρωμένη έκθεση συστάσεων».

Άλλες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Project HEAL περιλαμβάνουν 1 εκατομμύριο δολάρια για υποτροφίες για φοιτητές στα Ιστορικά Μαύρα Κολέγια Και Πανεπιστήμία (HBCUs) των ΗΠΑ.

Μέσω του Waymon Webster Scholarship Fund, θα χορηγηθούν υποτροφίες ύψους 10.000 δολαρίων σε τελειόφοιτους με μέσο όρο βαθμολογίας 3,5 ή υψηλότερο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του τελευταίου έτους των σπουδών τους.

Η πρωτοβουλία του Travis Scott θα χρηματοδοτήσει επίσης πόρους ψυχικής υγείας, μεταξύ των οποίων ψηφιακή συμβουλευτική, τηλεφωνικές γραμμές και δωρεάν προγράμματα με αδειούχους επαγγελματίες συμβούλους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Επικεφαλής του προγράμματος αυτού θα είναι η Δρ. Jane Beal, ειδικός σε θέματα συμπεριφορικής υγείας με έδρα το Χιούστον, η οποία σε δήλωσή της ανέφερε ότι η προσπάθεια θα «βοηθήσει τους νέους να ξεπεράσουν τα προβλήματα ψυχικής υγείας».

Επιπλέον, ο Travis Scott θα χρηματοδοτήσει με επταψήφιο ποσό την επέκταση του Κέντρου Σχεδιασμού Νέων CACT.US στο TXRX Labs στο Χιούστον. Ο χώρος, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, είναι ένας «μη κερδοσκοπικός χώρος δημιουργίας για νέους καλλιτέχνες, σχεδιαστές, καινοτόμους της τεχνολογίας, που προσφέρει δωρεάν χώρο στούντιο, χώρο εργασίας, χώρους εργαλείων, κατάρτιση για εργασία και μαθητεία, εκπαίδευση και εκδηλώσεις για τη νεολαία».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by flame (@travisscott)

 


Share!

Written by: Smart Author

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0%