Show Business

Η αδελφή του Tupac καταγγέλλει «υπεξαίρεση εκατομμυρίων» από την περιουσία του ράπερ

today01/13/2022

Φόντο
Share!

Μετά τη δολοφονία του Tupac κληρονόμος της περιουσίας του ορίστηκε η μητέρα του, ενώ όταν η ίδια πέθανε εκτελεστής της περιουσίας της ορίστηκε ο Tom Whalley.

Η αδελφή του Tupac Shakur υπέβαλε αγωγή κατά του εκτελεστή της περιουσίας της εκλιπούσας μητέρας τους, κατηγορώντας τον ότι «καταχράστηκε εκατομμύρια» και αρνήθηκε να παραδώσει προσωπικά αντικείμενα με «τεράστια συναισθηματική αξία» που ανήκαν στον θρύλο του hip-hop, συμπεριλαμβανομένων χρυσών δίσκων.

Στην αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Sekyiwa Shakur και το Ίδρυμα Tupac Shakur Foundation κατηγορούν τον Tom Whalley για «κραυγαλέες παραβιάσεις» των καθηκόντων του ως εκτελεστής της περιουσίας της Afeni Shakur-Davis, όπως για παράδειγμα ότι φέρεται να τοποθέτησε τον εαυτό του σε βασικό διοικητικό ρόλο παρά τη σύγκρουση συμφερόντων.

«Έχει ουσιαστικά υπεξαιρέσει εκατομμύρια δολάρια για δικό του όφελος. Ο Whalley πλούτισε αδικαιολόγητα εις βάρος των κληρονόμων και κακόπιστα, λαμβάνοντας υπερβολική αποζημίωση για μια θέση από την οποία θα έπρεπε κανονικά να αποκλειστεί με βάση την εγγενή σύγκρουση συμφερόντων», αναφέρεται στην αγωγή.

Μετά τη δολοφονία του Tupac το 1996, η μητέρα του, Afeni, ορίστηκε ως κληρονόμος της περιουσίας του. Όταν η Afeni πέθανε το 2016, ο Whalley ορίστηκε στη συνέχεια ως εκτελεστής της περιουσίας της.

Σύμφωνα με την αγωγή της Sekyiwa, ο Whalley διέπραξε ένα ευρύ φάσμα «ατασθαλιών» σε αυτόν τον ρόλο. Η κυριότερη από τις καταγγελλόμενες ατασθαλίες του είναι ότι προσέλαβε τον εαυτό του ως διευθυντή της Amaru Entertainment, της δισκογραφικής εταιρείας που κυκλοφόρησε μέρος της μουσικής του Tupac και αποτελεί «κύριο περιουσιακό στοιχείο της κληρονομιάς που παράγει εισόδημα».

«Ο Whalley έχει ήδη λάβει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια μέσω της Amaru», σημειώνεται.

Tupac Shakur - 2Pac - Hit Channel
Επίσης καταγγέλλεται ότι έχει αρνηθεί να αποδεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων που κληρονόμησε η Afeni από τον Tupac, τα οποία περιλαμβάνουν τα αυτοκίνητα του εκλιπόντος ράπερ, τα κοσμήματά του, τα έργα τέχνης του και ακόμη και τους χρυσούς δίσκους του.

«Είναι σαφές ότι χρησιμοποίησε και καταχράστηκε τις εξουσίες του ως εκτελεστής και ειδικός διαχειριστής της κληρονομιάς και του κληροδοτήματος για να μετατρέψει την προσωπική περιουσία που ανήκε στη Sekyiwa σε κουμπαρά, από τον οποίο άντλησε σημαντικά κεφάλαια για δικό του όφελος», τονίζεται.

Ο δικηγόρος του νομικού σχήματος που διαχειρίζεται την περιουσία του Tupac αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες.

Ο Howard King, ένας άλλος γνωστός δικηγόρος μουσικής, δήλωσε ότι ο Thom Whalley ήταν μακροχρόνιος «φίλος και έμπιστος» τόσο του Tupac όσο και της Afeni και δεν είχε διαπράξει κανένα αδίκημα. Ο King σημείωσε συγκεκριμένα ότι ο Whalley είχε διοριστεί διευθυντής της Amaru από την Afeni πριν από το θάνατό της και όχι μετά.

«Αυτές οι νομικές καταγγελίες είναι απογοητευτικές και επιζήμιες για όλους τους δικαιούχους του καταπιστεύματος. Είμαστε βέβαιοι ότι το δικαστήριο θα καταλήξει αμέσως στο συμπέρασμα ότι ο Tom ενήργησε πάντα προς το συμφέρον της Amaru, του καταπιστεύματος και όλων των κληρονόμων», είπε ο King.


Share!

Written by: Smart Author

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0%